Drogenbos / Sint-Pieters-Leeuw: – Sinds maandagavond voert Electrabel terug testen uit met LED licht-animatie op de koeltoren in Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw.

Sinds 9 december 2005 was de koeltoren van Electrabel verlicht met 96.384 led-lampjes.
Elke dag, na het invallen van de duisternis, zorgden deze LEDs (Light Emitting Diodes) voor een geanimeerd schouwspel.

De dynamische belichting, die op de wanden van de koeltoren werd bevestigd, bestond uit 57 lichtlijnen. De individuele aansturing van elke LED en de aanpassing van hun lichtsterkte maakten het mogelijk om een kleurenpalet van een miljard schakeringen weer te geven. De volledige installatie en ook de lichtanimatie zijn volledig computergestuurd.
De LEDs hebben een lichtopbrengst van 900 nits (cd/m2) en een geraamde levensduur van 100.000 uur (ter vergelijking: een gloeilamp blijft gemiddeld 1.000 uur branden).

Eind 2006 waren er echter geen animaties meer te zien (grote foto). De lichtjes zelf bleven in willekeurige kleuren branden.
Sinds  juli 2007 branden de LED’s niet meer tot nu maandag 7 september 2009.

Koeltoren - archief juni 2007
Koeltoren Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw - archief juni 2007

Sinds maandagavond zijn er terug animaties te zien op de 103 meter hoge koeltoren.

Sarah De Bruyn van Electrabel: “In december 2006 hebben we de LED verlichting op de koeltoren van Drogenbos uitgezet omwille van technische problemen.
Er werd gezocht naar een oplossing om dit technisch probleem op te lossen en momenteel zijn we volop testen aan het uitvoeren om na te gaan of alle problemen inderdaad opgelost zijn.

Share

%d bloggers liken dit: