2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_1
SINT-PIETERS-LEEUW: – De Koninklijke Schuttersgilde Sint Sebastiaan bracht vandaag hulde aan hun Hoofdman Danny Pierreux en Penningmeester Jan Meert. Zij zijn beiden al meer dan dertig jaar actief in de gilde als lid, maar werden vooral gehuldigd voor hun onverwoestbare inzet van de laatste 10 jaar in hun respectievelijke functies van Hoofdman en Penningmeester van de Schuttersgilde.

Penningmeester Jan Meert en Hoofdman Danny Pierreux
Penningmeester Jan Meert en Hoofdman Danny Pierreux

De hulde redevoering werd gehouden door Ere Hoofdman Marc Theunisen.
Nadien kregen Danny en Jan van de leden van de gilde een koffer met exclusieve wijnglazen waar het logo van de schuttersgilde in gegraveerd staat en een passende fles wijn.
Vele vrienden en collega’s van andere schuttersgilden hadden ook nog geschenken bij waardoor Dirk en Jan al snel overladen waren en de erkentelijkheid van de aanwezigen des te meer bleek.

DANNY PIERREUX – 20 jaar bestuurslid, 10 jaar Hoofdman
Danny Pierreux: “ Ik was zeer vereerd vandaag. Ik doe dit al twintig jaar met volle plezier. Maar als het dan nog erkend wordt, zet dat je aan om het nog twintig jaar te doen (lacht). Wat ik aan onze vereniging zo goed vindt is dat we nog steeds de traditionele handboog hanteren! Er zijn in België nog slechts 8 verenigingen die dat doen. Alle andere gilden gebruiken hulpmiddelen zoals katrollen,vizier,… zodanig dat het plezier van de sport weggaat. Met hulpmiddelen is het immers gemakkelijk om de hoofdvogel af te schieten. Tegen bij ons met een gewone boog moet je na 30 seconden je pees lossen en zo maakt iedereen kans om te winnen.
We tellen nu 96 leden waarvan velen van vader op zoon. Dat maakt het plezant om hier echt familiaal te schieten. “

JAN MEERT 15 jaar bestuurslid, 10 jaar Penningmeester
Jan Meert: “ Het is vandaag heel plezant en een ganse eer. Het is de eerste keer dat ik het zelf eens mag meemaken zo een viering. Meestal sta ik aan de andere kant en organiseer ik de evenementen. Maar het heeft deugd gedaan! Als je ziet hoeveel mensen er aanwezig zijn, tof! “

(Dubbelklik op de  foto’s om ze in groot formaat te bekijken)
2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_4 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_5 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_6 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_7 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_8 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_9 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_9b 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_9c 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_9d 2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_9e

2009-08-29-huldeschieting_Sint-Sebastiaan_2
Nadien was er nog een huldeschieting waar voor 250 euro gratis in de wip stond.
De schieting gebeurde als van gewoonte, met de traditionele boog zonder katrol of vizier.

Meer info: www.sintsebastiaan.be

Share

%d bloggers liken dit: