SINT-PIETERS-LEEUW: – Schepen van Toerisme Martin Schoukens ontving vandaag  Gabrielle Vansteenkiste als de 1.000ste bezoeker van de tentoonstelling “geuze & kriek, een smakelijke expo” in het Colomakasteel van Sint-Pieters-Leeuw.

op de foto: Schepen Martin Schoukens, Gabrielle Vansteenkiste en haar man Jef en toerismedeskundige Kristien Van Hecke
op de foto: Schepen Martin Schoukens, Gabrielle Vansteenkiste en haar man Jef Vandevelde en toerismedeskundige Kristien Van Hecke

Martin Schoukens overhandigde de gelukkige Gabrielle Vansteenkiste (uit de Eiklaan in Sint-Pieters-Leeuw) een pakket geuze- en kriekbieren.

Gabrielle Vansteenkiste: ” Ik vind geuze een gezonde drank. Ik heb het jaren geleden leren drinken in de Oude Smis van Mekingen, waar ze toen Moriau schonken. Nu drink ik het liefst kriek en mijn man is een liefhebber van echte geuze.
Nu kwamen we deze tentoonstelling eens bekijken om meer te weten te komen over de geschiednis en het brouwproces”.

2009-08-05-1000stebezoeker-geuzeenkriekTT-2

Het is de eerste maal dat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw het initiatief neemt om een zes weken durende zomertentoonstelling te organiseren, en te horen aan de reacties van de vele bezoekers, is het een schot in de roos.

De tentoonstelling vertelt over het brouwproces van lambik, het maken van geuze en kriek, de zoektocht naar nieuwe producten zoals framboise en andere fruitbieren, de overeenkomst met champagne, de geschiedenis van onze brouwerijen, het beschermen van het product en de herwaardering die erbij hoort … . Kortom, lambik en haar afgeleiden zullen geen geheimen meer voor u hebben.

U kan de tentoonstelling nog bezoeken tot 16 augustus 2009 in het Colomakasteel
J. Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw
gratis toegang, elke dag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bekijk ook ons artikel over de opening van de tentoonstelling op 3 juli 2009 – KLIK HIER

Share

%d bloggers liken dit: