SINT-PIETERS-LEEUW: – Geuze en Kriek: een smakelijke expo in het Colomakasteel te Sint-Pieters-Leeuw door de dienst Toerisme.

2009-08-16-geuze-kriekVan 4 juli tot en met 16 augustus 2009 kan u in het Colomakasteel alle geheimen ontdekken van geuze en kriek.
De Zennevallei is de wieg van het lambikbier en dus is Sint-Pieters-Leeuw de logische gastvrouw voor een expo over deze unieke bieren.
Een uitgebreide tentoonstelling vertelt over het brouwproces van lambik, het maken van geuze en kriek, de zoektocht naar nieuwe producten zoals framboise en andere fruitbieren, de overeenkomst met champagne, de geschiedenis van onze brouwerijen, het beschermen van het product en de herwaardering die erbij hoort … Kortom, lambik en haar afgeleiden zullen geen geheimen meer voor u hebben.
U kan uw bezoek verderzetten in onze lokale horecazaken om na te genieten van dit lekkere gerstenat.

gratis toegang.

Proeverij rondom lambik, geuze en kriek
Op: dinsdag 7 juli 2009 om 20.00 uur in het Colomakasteel.

Wat is lambik? Hoe wordt lambik gebrouwen? Waarom wordt een echte geuze niet gebrouwen? Wat is faro? Wie maakt er nog geuze? Wat is een koelschip, een beslagkuip of een foeder? …
Peter Dries en Wanne Madalijns, bevoorrechte getuigen van de vzw Lambikstoempers, geven een avond lang antwoord op al de geheimen uit deze wondere lambikwereld.
Zij zijn beiden fervente geuzeliefhebbers en bezochten met hun verhalen en proeverijen al verschillende zaaltjes en culturele centra in het ganse Vlaamse land.
Uiteraard is voorzien dat deze unieke bieren ook kunnen geproefd worden.
Hoe smaakt lambik, geuze, kriek of framboise?

Vooraf inschrijven is een must! De plaatsen zijn beperkt.
Inschrijving: 6 euro per persoon.
02/371 22 62

Locatie: Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw


Surf ook eens naar:
http://www.geuzeinfo.com/index.php/Lambik-Geuze-Kriek

%d bloggers liken dit: