SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze namiddag verwelkomde het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw de nieuwe inwoners die zich tussen 1 april 2008 en 31 maart 2009 in de gemeente hebben gevestigd. Tijdens deze onthaaldag kwamen de nieuwkomers heel wat te weten over Sint-Pieters-Leeuw.
2009-06-27-onthaaldag_nieuwe_inwoners

Er daagden 135 inwoners op, die samen minstens 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigden.
Ze werden eerst ontvangen in de foyer van het gemeentehuis met een bezoek aan de trouwzaal en de raadzaal. Daarna vertrok men met bussen voor een rondleiding in de gemeente langs de belangrijkste gebouwen en toeristische bezienswaardigheden.
Afgesloten werd er in de feesttent in het Colomapark. Waar burgemeester Lieve Vanlinthout een toespraak hield.

2009-06-27-onthaaldag_nieuwe_inwoners-4 2009-06-27-onthaaldag_nieuwe_inwoners-5

Fragment uit de toespraak van burgemeester Lieve Vanlinthout:  “Een gemeente behoort in de eerste plaats haar inwoners toe. Een toegankelijke en open gemeente waar iedereen zich thuis voelt, is dan ook het doel dat het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw zich stelt. Efficiëntie en klantvriendelijkheid zijn de twee sleutelbegrippen die als een rode draad doorheen onze diensten moeten lopen. Onze gemeentelijke diensten staan optimaal ten dienste van de bevolking.
Daarom ben ik u, zowel als burgemeester als vanuit mijn specifieke bevoegdheid voor Integratie- en Vlaams beleid, vandaag bijzonder dankbaar dat u op de uitnodiging op deze ‘Tweede welkomstdag voor nieuwe inwoners’ bent ingegaan.
Uw komst vandaag bewijst dat we samen open staan om mekaar beter te leren kennen. Een kennismaking waar we allemaal alleen maar beter van kunnen worden.
Laat het verder uitdiepen van deze wederzijdse kennismaking dé uitdaging zijn waar we allen samen verder ten volle willen voor gaan.

2009-06-27-onthaaldag_nieuwe_inwoners-2 2009-06-27-onthaaldag_nieuwe_inwoners-3

In de feesttent konden de nieuwe inwoners ook kennismaken met de verschillende gemeentediensten en tal van Leeuwse verenigingen bij een hapje en drankje met streekproducten.

(bron foto’s: www.sint-pieters-leeuw.be)

%d bloggers liken dit: