SINT-PIETERS-LEEUW: – Bij de kinderdagverblijven in Sint-Pieters-Leeuw ontstaat een groot tekort aan plaatsen. Vorige week werd kinderdagverblijf Duimelijntje gesloten en een tijdje terug verloor ’t Sloeberke zijn erkenning door Kind & Gezin. Hierdoor worden de wachtlijsten bij de andere kribbes in Sint-Pieters-Leeuw alleen maar langer.
2009-06-25-kinderdagverblijf_Hotel-Samson-

Zo ook bij kinderdagverblijf Hotel Samson gelegen op de Postweg in Vlezenbeek. Het kinderdagverblijf is een privé- initiatief dat erkend en gesubsidieerd is door Kind & Gezin.
Al verscheidene jaren vragen zij aan Kind & Gezin een uitbreiding van 63 naar 72 kindjes.

De verbouwingen hiervoor werden al door de eigenaars met eigen middelen uitgevoerd. Maar telkens vielen ze uit de boot. Omdat volgens Kind & Gezin Sint-Pieters-Leeuw geen witte vlekzone is (waar opvangtekort is).
En toch verminderen de plaatsen in onze gemeente door kribbes die sluiten, onthaalmoeders die stoppen, de bevolking die groeit en de nabijheid van voorstedelijke bedrijvenzones waarvan ouders een kribbe zoeken in de buurt van hun werk.
2009-06-25-kinderdagverblijf_hotel-samson_

Directrice Bernadette Laloo: “Vorige week werden wij overstelpt met vraag naar opvang! Dit waren allemaal kinderen die normaal opgevangen werden in Duimelijntje.
Vrijdag belde ik zelf naar Kind en Gezin met de vraag hoe het zat met onze uitbreiding.  Zij meldden ons dat de bijkomende plaatsen voor het Vlaamse gewest , die Kind en Gezin begin dit jaar beloofde, toegewezen worden eind deze maand.  We blijven hopen!”

%d bloggers liken dit: