RUISBROEK: – Zondagagavond werd in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) brand gesticht in de vrije basisschool Jan Ruusbroeck.
Een klaslokaal en het bureau van de directie op het eerste verdieping liepen zware brandschade op.
Een buurtbewoner die de brand opmerkte verwittigde de hulpdiensten.

brandweerwagenDe inbrekers konden een toegangsdeur met een koevoet forceren en onder het podium van de turnzaal de school binnendringen. Na de inbraak  stichtten ze brand.

Commissaris Christiaan Steens: “Er zijn inderdaad aanwijzingen dat de brand opzettelijk is aangestoken. Er werden namelijk braaksporen vastgesteld aan één van de toegangsdeuren tot het gebouw. Achteraf werd vastgesteld dat uit het lokaal van de directie twee computerschermen werden ontvreemd. Dus eerst is er een inbraak geweest en vermoedelijk hebben de daders bij het verlaten van het pand brand gesticht.”

Directrice Yolande Berghmans.” Mijn bureau is volledig vernield, één klas is zeer zwaar beschadigd en een ander leslokaal liep rook- en waterschade op. Ook in de turnzaal is er schade. Voor de kinderen van het vierde en vijfde leerjaar hadden we reserve leslokalen ter beschikking. De kleinste kleutertjes worden in de refter opgevangen.  De materiële schade is groot, maar gelukkig vielen er geen gewonden”.

1 comment

 1. Geachte,

  Ouder van Ronsijn Iris die in deze school in de derder kleuterklas zit.
  Graag willen we langs deze weg steun bieden aan de directrice van de school
  en hopende dat de daders vlug gevonden worden.
  Onze kleine kapoen is boos op de stoute daders die dat daar gedaan hebben aan haar schooltje.
  Groeten van de ganse familie

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: