SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze week  voeren de lokale en federale politiediensten in Vlaams-Brabant controles uit op rijden onder invloed en op de gordeldracht.

Om de verkeersveiligheid in Vlaams-Brabant nog te verhogen, voeren de politiediensten eind april 2009 controles uit op rijden onder invloed. Deze controles zijn onderdeel van de campagne ‘BOB in Vlaams-Brabant’. Alcohol speelt een rol in naar schatting één op vier verkeersongevallen met doden of zwaargewonden.

veiligheidsgordelDaarnaast zullen de politiediensten ook de gordeldracht controleren bij chauffeurs en passagiers, zowel voorin als achteraan in de wagen. Ook zal er gelet worden dat kinderen in de verplichte kinderzitjes zitten. Deze controles zijn een onderdeel van de campagne ‘Bij mij ben je veilig’ die de gordeldracht in Vlaams-Brabant moet verhogen. Nog te veel mensen laten het immers na zichzelf en hun kinderen steeds vast te klikken in de auto.
Nochtans is de veiligheidsgordel één van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om levens te redden. De gordel vermindert het risico op schedelletsel bij een verkeersongeval met 41% en het risico op overlijden met gemiddeld 50%. De gordel kan de gevolgen van een ongeval aanzienlijk verminderen. Wie de veiligheidsgordel draagt kan verwondingen beperken of uitsluiten.

%d bloggers liken dit: