camerawagen CycloMedia
camerawagen CycloMedia

Door  Sint-Pieters-Leeuw toert deze week een auto met een speciale camera op zijn dak. In opdracht van de Vlaamse overheid fotografeert die alle verkeersborden langs de wegen. Met de miljoenen foto’s zal men een gedetailleerde online verkeersbordendatabank van heel Vlaanderen kunnen maken.
Wij zagen de wagen aan het werk in wijk ‘De Witte Roos’.
2009-03-03-camerawagen-cyclomedia_in_sint-pieters-leeuw_4
2009-03-03-camerawagen-cyclomedia_in_sint-pieters-leeuw_3 2009-03-03-camerawagen-cyclomedia_in_sint-pieters-leeuw_2

Zo’n databank biedt tal van mogelijkheden, voor inwoners en gemeentebesturen.

2009-02-09-camerawagen_verkeersborden* Dorpsvriendelijk gps-systeem. De gegevens in de databank worden doorgeseind naar de navigatiesystemen. Die zullen vanaf dan betere routes voorstellen, omdat ze weten welke verkeersborden er in Sint-Pieters-Leeuw staan.
* Beter wegbeheer. De verkeerstechnische dienst en andere diensten van Sint-Pieters-Leeuw kunnen zich in de handen wrijven. Met de databank werken zij voor het eerst met een perfect overzicht van alle borden op het grondgebied, wat de planning en het onderhoud veel makkelijker maakt.
* Verkeersplannen die werken. Ook de sturing van de verkeersstromen kan overzichtelijker worden aangepakt, bijvoorbeeld bij het vermijden van sluipverkeer.
2009-03-03-camerawagen-cyclomedia_in_sint-pieters-leeuw_5

De inventarisatie gebeurt door de gespecialiseerde Nederlandse firma CycloMedia. Hun camerateam toert hiervoor rond met een speciale auto. Op het dak ervan is een fotocamera gemonteerd. Hij draagt het logo van CycloMedia en heeft roodwitte strepen en extra knipperlichten.

2 comments

  1. De foto’s zijn goed ik vindt het goed dat het duidelijk gemaakt wordt voor de bevolking waarvoor ik momenteel door sint pieters leeuw tour wandt de mensen kijken wel verbaasd al ik passeer met mijn bedrijfswagen .
    van de firma cyclomedia gevestigd te waarden burg

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: