Sint-Pieters-Leeuw : – De Gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat extra gemachtigde opzichters inzetten op een aantal schoolroutes. Nu al hebben 9 basisscholen  verschillende opzichters die er voor zorgen dat de kinderen op een veilige manier de straat kunnen oversteken. Toch zijn er nog heel wat gevaarlijke plaatsen waar kinderen niet begeleid worden.


Johan Persoons Mobiliteitsambtenaar: “ Op vraag van de scholen zijn er een paar strategische punten aangeduid die gelegen zijn op schoolroutes van en naar huis, waar ook gemachtigde opzichters geplaatst kunnen worden om het oversteken veiliger te maken. En daar zou de gemeente het initiatief kunnen nemen in het kader van een nieuw project ‘duurzaam naar school’ om daar dan mits de nodige opleiding en uitrusting gemachtigde opzichters te plaatsen.”
Om deze actie kracht bij te zetten, werden vandaag door schepen van Onderwijs Fons Geeroms en mobiliteitsambtenaar Johan Persoons aan de schoolpoort van School de Wegwijzer in Ruisbroek ballonnen uitgedeeld waaraan inschrijvingskaartjes voor deze wervingsactie waren bevestigd. Op deze manier kunnen mensen die interesse hebben, zich inschrijven voor de wervingsactie “gemachtigde opzichters”.
Concreet zoekt de gemeente voor in de omgevingen buiten de school voor 6 locaties elk 2 gemachtigde opzichters.  De zes oversteekplaatsen zijn: de Depauwstraat en  Rooselaersstraat in Rink centrum, de Fabriekstraat in Ruisbroek, de Vlezenbeeklaan in Vlezenbeek, de Georges Wittouckstraat in Zuun en de Brusselbaan in het Negenmanneke.
De opleiding, verzekering en uitrusting is gratis. De kosten voor de prestaties van de gemachtigde opzichter worden door het gemeentebestuur gedragen.
Bent u geïnteresseerd? Contacteer de dienst Mobiliteit: 02 371 22 92 johan.persoons@sint-pieters-leeuw.be

(Dubbelklik op de foto’s om ze in groot formaat te bekijken)

Bookmark and Share

2 comments

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: