VLEZENBEEK: – Hoebelbike organiseerde vrijdagavond zijn 6de avond -en nacht MTB tocht.

Door het droge weer waagden zich weer velen aan de nachttocht gewapend met de verlichting op hun mountainbike en dikwijls ook een extra hoofdlampje.
De 460 deelnemer hadden de keuze tussen 2 afstanden 30km en 40km.
 De tocht vertrok via de maïsvelden aan het vagevuur wat door sommige deelnemers als een ‘creepie’ ervaring werd beschouwd. Het gevarieerde parkoers liep net zoals vorig jaar ook terug door café De Linde. Dit jaar via de voordeur binnen over een groene tapijt. Dit zorgde voor veel ambiance mede daar in het café men op tv de voetbalmatch Anderlecht-Mechelen kon volgen en dus vele mountainbikers even de tussenstand van de match meepikten. Ook Pierre van Inter Arbo had weer voor een speciaal parcours gezorgd. Dit jaar heeft hij aan de straatzijde zelf speciaal een stukje omheining verwijderd om het terrein op te rijden en is de slangenkuil weer van de partij. Deze is dit jaar zelf overdekt wat een soort ‘bash-kermismolen’ effect creëert als je er doorrijdt.

 
Verder ging de tocht ook langs brouwerij Lindemans, de Heurewijk, Sint-Martens-Lennik, Schepdaal, kerk Sint-Anna-Pede, Anderlecht en dan terug naar de Baljuwhoeve.
Alle deelnemers ontvingen ook een bon voor een gratis inheemse boom en voor een massage beurt. Deze bon kon ook meteen ter plaatse ingeruild worden voor een aangename massage verzorgd door de mensen van Souks en Sauna.
Natuurlijk was er ook een après bike voorzien op de binnenkoer van de boerderij.
 
 
Op zondag 7 augustus 2011 organiseert Hoebelbike nog zijn 15de MTB-evenement waarbij tochten worden aangeboden volgens eenieders niveau.
27-41-46 km. inschrijvingen van  08:00 tot 10:30 prijs 5€
68-90 km. inschrijvingen van 07:00 tot 10:00 prijs 6€
De 125 km-tocht is, gelet op het succes van de lange afstand afgelopen jaar, een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van Hoebelbike met een positief hoogteverschil van > 1500 m.
Locatie: BALJUWHOEVE, Nederstraat 55 te VLEZENBEEK

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder