SINT-PIETERS-LEEUW: – Feest bij de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan vandaag want Jan Meert hanteert 50 jaar de klassieke handboog.

Dit werd gevierd met een academische zitting en een feestschieting met extra prijzen op de 2 wippen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Jan Meert: “Het verhaal begint op 30 juni 1973. Mijn vader zaliger was aanwezig op de officiële opening van de nieuwe schuttersstand. Hij besloot om het zelf te proberen en in zijn enthousiasme trok hij de helft van het gezin mee.
50 jaar schutter zijn in dezelfde gilde voelt een beetje als een gouden bruiloft maar met een niet onbekende minnares zijnde de traditionele handboogsport. Ik wil de gelukwensen die mij te beurt vallen vooral delen met mijn echtgenote Martine. Door rugproblemen was zij na 17 jaar boogschieten genoodzaakt om te stoppen.
Ik wil iedereen bedanken die hier vandaag aanwezig is. Een bijzondere dank aan mijn familie waarvan er 9 hier als schutter aanwezig zijn. Mijn oudste zus Marie-Jeanne leent haar prachtig sierschrift voor de feestelijke documenten. Ook dank aan de sympathisanten, sponsors, barmoeders, burgemeester, schepenen en vooral aan onze hoofdman Gunther voor de organisatie, samenwerking en de onvergetelijke momenten die reeds meer dan 20 jaar samen beleefden.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder