SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 11 november 2023 weet je vast wel wat er op de agenda staat: onze Leeuwse jaarmarkt. Eén van de grootste jaarmarkten in de regio. Dit jaar wordt het parcours uitgebreid aan de Garebaan tot aan de school Den Top.
Flanneer langs meer dan 250 kramen van standhouders en verenigingen, geniet van de wedstrijden voor paarden en duiven, bezoek de tentoonstelling van schapen, geiten, pluimvee en konijnen of kom langs in het Colomakasteel en geniet van een portie kunst tijdens het 81ste herfstsalon van de Leeuwse kunstkring LeeuwArt.

Om 10 uur opent het gemeentebestuur in stoet de jaarmarkt met de mobiele muziekgroep: Armanis Walking Jazz Band.

• Programmatie op het mobiel podium:
Naar jaarlijkse gewoonte zal je opnieuw kunnen genieten van de veelheid aan talenten van verschillende Leeuwse verenigingen op het podium voor het gemeentehuis.
10.30u OnOffStage
11.30u – 12u: L&A dance company
12.15u: Leeuwse Dans & Gymclub
13u. L&A dance company

Prijskamp dieren
Een publiekstrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden in de Pepingensesteenweg (tussen de H. Vanhouchestraat en Impeleer) komen bewonderen. De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden op en voor het privé-perceel opgesteld.

Colomakasteel
De 81 ste editie van de expo van Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers). De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

• Grote wegen blijven bereikbaar
Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel- en shuttlediensten.

• Fietsenstalling
Wie met de fiets naar de jaarmarkt komt kan gebruik maken van de extra fietsenstallingen aan het gemeentehuis.

• De bussen van de Lijn volgen een lokale omleiding.
– Lijn 170 Niet-bediende haltes: Oud Station, Kerk, Gemeentehuis, Den Huysman
– Lijn 144 Niet-bediende haltes: Gemeentehuis

• Pendelbussen Makro -SPL: 9 tot 21 uur
Vanaf 11 november 9 uur tot 12 november 12 uur mag er ook gebruik gemaakt worden van parking Makro.
Deze wordt speciaal ter gelegenheid van de jaarmarkt geopend!
Nadien wordt de parking afgesloten. “Het gemeentebestuur wil benadrukken dat het gebruik van de parking op eigen risico is.
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J. Depauwstraat). De bussen pendelen vanaf 9 tot 21 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

• Auto shuttledienst Vlezenbeek: 9 tot 17 uur
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Vlezenbeek (Straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Ook hier kan je van 9 tot 17 uur onafgebroken pendelen tussen beide bestemmingen.

• Auto shuttledienst Ruisbroek: 9 tot 17 uur
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Ruisbroek (Stationsplein) en de jaarmarkt (hoek Europalaan-Galgstraat). Van 9 tot 17 uur kan je onafgebroken pendelen tussen beide bestemmingen.

• Parkeren
Langsheen de Galgstraat (tussen de Europalaan en de Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Met 5 voorziene plaatsen voor gehandicapten. Langsheen de Victor Nonnemanstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Met 2 voorziene plaatsen voor gehandicapten.

• Politie waakzaam
Commissaris Christian Steens: “We zullen zo’n 25 politiemensen van de zone Zennevallei op het terrein hebben bijgestaan door 12 extra krachten uit de omliggende zones. Ook de federale politie zal te paard patrouilleren in de omgeving van de jaarmarkt. Dit doen ze oa. om diefstallen in wagens te vermijden. Ook laat op de avond voorzien we ploegen die zullen optreden tegen dronkenschap.

%d