VLEZENBEEK: – Het is stilaan een traditie dat de KWB Vlezenbeek in november een gratis ‘blokjesfestival’ organiseert in de parochiezaal van Vlezenbeek.
Een namiddag lego plezier waarbij iedereen zijn fantasie de vrije loop kon laten gaan. En waarbij ook een lekkere pannenkoek gegeten wordt.

In totaal was er maar liefst 150 kilogram Lego voorhanden. Dat zorgde voor knappe en knotsgekke bouwwerken die verzonnen werden. Bij sommige ouders en grootouders kribbelde het om ook mee te bouwen.

Ieder kind een Sint
De afdeling van KWB Vlezenbeek deed ook mee aan de actie ‘Ieder kind een Sint’ voor kinderen die het minder breed hebben. Zo brachten vanmiddag heel wat aanwezige kinderen bruikbaar speelgoed mee waarmee ze niet meer spelen en overhandigden dit aan zwarte piet. Samen met het bestuur van KWB Vlezenbeek zal dit speelgoed bezorgd worden aan het  Leeuwse Sociaal Huis.

KWB Vlaanderen en Brussel: “Met onze jaarlijkse actie ‘ieder kind een Sint’ willen we enerzijds mensen ervan bewust maken dat er steeds meer armoede is in Vlaanderen en dat de Sint zeker niet bij alle flinke kindjes kan langsgaan. Anderzijds willen we ermee inspelen op duurzaamheid en zo veel mogelijk bruikbaar, educatief en niet batterij verslindend speelgoed inzamelen zodat er op 6 december voor alle kinderen een cadeau is. ”

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d