SINT-PIETERS-LEEUW: – Asse en Sint-Pieters-Leeuw, twee gemeenten uit de Vlaamse Rand, kampen met een achterstand in hun zorgaanbod. Zeker op het vlak van kinderopvang is er een grote nood. Daarom investeert Vlabinvest in totaal 240.465,08 euro in de twee nieuwbouwprojecten in deze gemeenten.

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert in een nieuw kinderdagverblijf op de Wilgenhofsite in het centrum van de gemeente. Deze nieuwbouw zorgt voor een hoger aanbod aan betaalbare kinderopvang. Dit hoger aanbod is broodnodig omdat er momenteel slechts op een minderheid van alle aanvragen een gunstig antwoord kan gegeven worden.
Het kinderdagverblijf krijgt één bouwlaag met een plat dak en is goed voor 36 extra opvangplaatsen. Er zal ook een buitenspeelruimte aangelegd worden .

Dit project krijgt een Vlabinvest-subsidie van in totaal 205.587,02 euro.

Via Vlabinvest Zorg investeren we in infrastructuurprojecten van zorgactoren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest. “De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd. Extra aandacht voor kinderopvang is nodig. Want kinderen die worden opgevangen in een kinderkribbe of bij een onthaalouder zullen sociaal vaardiger zijn in hun latere leven. Bovendien leren zij de Nederlandse taal, wat hen een sterke basis geeft voor de kleuterschool.”

%d