HALLE: – Halle is op zondag 17 maart 2024 gaststad voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker.
De 100km-run van Kom op tegen Kanker is een uniek loopevenement, waarbij teams van 4 sportievelingen samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team: de eerste loper legt 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Elk team zamelt zo 2.500 euro in voor kankeronderzoek. De uitdaging en het groepsgevoel staan daarbij centraal.
Ook verschillende ploegen uit Sint-Pieters-Leeuw nemen elk jaar deel.

Het is de eerste keer dat de 100km-run in Vlaams-Brabant plaatsvindt. Het waren Halse deelnemers die voorstelden om van Halle de gaststad te maken voor de editie van 2024. De Halse Daltons vinden namelijk dat Halle alles heeft om een goede gaststad te zijn. Burgemeester Marc Snoeck en schepen Pieter Busselot waren hiervoor onmiddellijk gewonnen. “Het evenement zet Halle op de kaart als een warme, sociale en sportieve stad”, aldus de burgemeester.

Hulp bij opbouw en afbraak
De organisatie kost de stad niets, maar Halle levert wel logistieke steun. Zo helpen de stadsmedewerkers bij de opbouw en de afbraak van het evenement, helpen ze bij de voorbereidingen en wordt er ook nauw samengewerkt om alles in goede banen te leiden de dag zelf. De stad sluit daarom met Kom op tegen Kanker een samenwerkingsovereenkomst af.
Info: Wie nog wil inschrijven om mee te lopen of zich graag opgeeft als vrijwilliger kan terecht op www.komoptegenkanker.be/de-100km-run/gaststad-halle.

%d