SINT-PIETERS-LEEUW: – Mist jouw eenzame sok een vriendje? Verdient hij een kans op een tweede leven?
Jouw bibliotheek zorgt ervoor!

Breng je eenzame sokken, proper gewassen, naar de waslijn in de jeugdafdeling van de Leeuwse hoofdbibliotheek vóór 29 oktober 2023.
Binnenkort gaan we hier creatief mee aan de slag!
Ter ere van de voorleesweek in november organiseert de Leeuwse bib, Zender en de regiobibliotheken een voorlees- en knutselmoment in november.

Het thema van Voorleesweek 2023 is bekend. Met de slogan ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’ zetten we alle voorleesbuddy’s – jong en oud – in de kijker.

Voorleesbuddy’s maken het verschil! Help jij om van een kind een lezer te maken? Word jij de voorleesvriend van iemand die zelf niet zo makkelijk leest? Neem jij iemand mee in de wondere wereld van een boek? Iedereen heeft een voorleesbuddy nodig, een voorleesvriend voor het leven. Deze Voorleesweek draait rond alle voorleesbuddy’s – jong en oud.

Iedereen kan een voorleesbuddy zijn: een ouder, een broer of zus, een ander kind van je school, een leerkracht, een vrijwilliger uit je buurt, een voorleesoma of -opa in de klas, een kinderbegeleider, een babysit, een achternonkel… Eén ding hebben ze gemeen: door voor te lezen geven ze de liefde voor het lezen door.

Voorleesweek 2023 loopt van 18 tot 26 november 2023.

%d bloggers liken dit: