SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Vandaag had de “Dag van de landbouw” oa. plaats bij de familie Leysens van Hof te Berchemveld aan de Brabantsebaan 375A. Heel wat families kwamen een kijkje nemen hoe de boerderij met hoevewinkel werkt.

Wie langs ging vernam er heel wat informatie over dit vleesveebedrijf dat uitgebaat wordt door Geert Leyssens en zijn vader Eddy Leyssens. Het bedrijf telt zo’n 200 runderen. Elk jaar worden hier zo’n 100 kalfjes geboren, die allemaal op het bedrijf worden grootgebracht. De familie Leyssens hecht groot belang aan de verzorging en het welzijn van deze dieren.

Verder was er ook heel wat kinderanimatie voorzien met voor de waaghalzen bakklimmen.
De Landelijke Gilde Oudenaken-Berchem, Groene Kring Oost-Pajottenland en landelijke gilde Leeuw Centrum verzorgden in de schuur een heus Steakrestaurant.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Noteer nu ook reeds in uw agenda:
26 december 2023 vanaf 17 uur, verlichte tractorstoet doorheen Lennik en Sint-Pieters-Leeuw in een organisatie van Landelijke Gilde en Groene Kring.
2023-09-17-hof-te-berchemveld (22) verlichte tractor stoet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: