SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Zondag 17 september 2023 van 10 tot 18 uur “Dag van de landbouw” bij de familie Leysens van Hof te Berchemveld aan de Brabantsebaan 375A.

Geert Leyssens: “Op 17 september zetten we de deuren van onze boerderij wagenwijd open. Iedereen is welkom om te zien hoe alles in zijn werk gaat. Kom de boerderij en beenhouwerij ontdekken. Er is een heleboel kinderanimatie en de hoevewinkel zal geopend zijn.”

Steakrestaurant tijdens Dag van de landbouw
De Landelijke Gilde Oudenaken-Berchem, Groene Kring Oost-Pajottenland en landelijke gilde Leeuw Centrum baten tijdens de dag van de landbouw een heus Steakrestaurant uit in Hof te Berchemveld!

Hof te Berchemveld
Hof te Berchemveld is een vleesveebedrijf dat uitgebaat wordt door Geert Leyssens en zijn vader Eddy Leyssens. Het bedrijf telt zo’n 200 runderen. Elk jaar worden hier zo’n 100 kalfjes geboren, die allemaal op het bedrijf worden grootgebracht. De familie Leyssens hecht groot belang aan de verzorging en het welzijn van deze dieren. Zo wonnen ze in 2020 nog de Award voor Bioveiligheid. Het merendeel van de dieren wordt verkocht in de eigen hoevewinkel. Hier kan je telkens op vrijdag en zaterdag terecht voor heerlijk vlees.

Ook op Dag van de Landbouw zal deze winkel open zijn. Sinds kort is de dierenfamilie uitgebreid met hun grote trots én Brabants erfgoed: boerenpaard Jana. Ook haar zal je tijdens de Dag van de Landbouw kunnen bewonderen. Op de velden om het bedrijf worden maïs, gerst en baktarwe geteeld. De runderen grazen in de zomerperiode zoveel mogelijk op de weiden. Typisch op dit bedrijf is dat hier de cirkel helemaal rond wordt gemaakt. Vader en zoon Leyssens staan zowel in voor het kweken van de dieren, het produceren van hun voeders én de verwerking van het vlees.

%d bloggers liken dit: