SINT-PIETERS-LEEUW: – Ouders voor wie het niet mogelijk is om thuis te blijven voor de opvang van hun ziek kind, kunnen vanaf september 2023 een beroep doen op de Thuisopvang Zieke Kinderen van 3Wplus.

Als inwoner van Sint-Pieters-Leeuw kan je vanaf september 2023 de dienst Thuisopvang Zieke Kinderen van 3Wplus inschakelen. Je kan dan met een gerust hart aan het werk gaan (buitenshuis of thuis) of naar een opleiding of sollicitatiegesprek gaan terwijl een begeleider je zieke kind in de eigen vertrouwde omgeving opvangt.

De verzorging komt natuurlijk op de eerste plaats, maar daarnaast maken de begeleiders de dag zo aangenaam mogelijk door bijvoorbeeld spelletjes te spelen of te knutselen. Is je kind langere tijd ziek? Ook dan bekijkt de dienst Thuisopvang graag wat ze voor je kunnen betekenen.

Praktisch
Voor wie? Kinderen tussen 0 en 12 jaar uit Sint-Pieters-Leeuw die wegens ziekte niet naar de opvang of school kunnen. Je kan in principe maximaal 5 opeenvolgende dagen thuisopvang krijgen. Maar ook voor kinderen die langer ziek zijn, worden graag de mogelijkheden bekeken.
Wanneer? Op werkdagen tussen 7 en 19 uur (maximaal 9 uur per dag). Tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen is de dienst gesloten.
Hoe aanvragen? Via de online agenda op 3wplus.be/thuisopvang-zieke-kinderen. Dat kan tot 18 uur voor de volgende werkdag. Bij de start van de eerste opvangdag leg je een doktersattest voor.
• Meer info: 3wplus.be/thuisopvang-zieke-kinderen

%d