BELGIË: – Ongeveer 11 miljoen: zoveel voetgangers zijn er in België. Toch is dat bijna het enige cijfer dat we kennen. Met de steun van federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet lanceren de Voetgangersbeweging, Tous à Pied en Walk nu een grootschalige enquête naar de mening van voetgangers in heel ons land. Op die manier willen ze de noden van voetgangers beter in kaart brengen.

Hoe werkt de bevraging?
De enquête onderzoekt de bewandelbaarheid van Belgische steden en gemeenten, met andere woorden: hoe aangenaam is het om je te voet te verplaatsen in jouw gemeente? Als deelnemer kan je de vragenlijst meerdere keren invullen voor verschillende (deel)gemeenten waar je regelmatig wandelt.
Wat telt mee?
Te voet naar het werk of naar school; tijdens het shoppen; al wandelend met of zonder hond; wanneer we op straat komen om mensen te ontmoeten of enkel voor de laatste meters richting bus, fiets of auto.
Neem deel
Het duurt 15 minuten om de vragenlijst in te vullen op www.voetgangersbarometer.be.
Wie wil, maakt kans op een speciaal voetgangersgeschenk! Deelnemen kan tot en met 30 juni 2023.
De resultaten worden verwacht tegen oktober 2023 en moeten ons een beter inzicht geven in de verwachtingen en de uiteenlopende behoeften van iedereen die zich te voet verplaatst.

%d bloggers liken dit: