VLEZENBEEK: – Donderdag 8 juni hield de politiezone Zennevallei een controle op alcohol in het verkeer. In Vlezenbeek, Halle centrum en ter hoogte van de Don Boscoschool in Halle werden controles aangevat. In totaal werden 460 bestuurders onderworpen aan een sampling. Dit toestel meet de minste aanwezigheid van alcohol via de ademhaling. Wanneer deze positief is, volgt een ademanalyse. 8 bestuurders legden uiteindelijk een positieve ademanalyse af.

Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Dit betekent dat zij zwaar onder invloed waren. Twee bestuurders bliezen alarm en dienden de wagen 3 tot 6 uur aan de kant te plaatsen. Eén bestuurder legde ook een positieve drugstest af voor het gebruik van cannabis. Ook de nodige boorddocumenten werden nagekeken. Hierbij werd nog eens een inbreuk vastgesteld op het voorlopig rijbewijs.

Altijd klikvast
Een andere inbreuk betrof het niet vastmaken van de gordel. Zo zat een kleuter los op de schoot van de passagier. Een gevaarlijke situatie dat meteen werd stopgezet. Ook de daaropvolgende dag werd een gelijkaardige vaststelling gedaan, toen de focus voornamelijk lag op de zwaardere criminaliteit.

%d bloggers liken dit: