VLAANDEREN/SINT-PIETERS-LEEUW: – Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele investeert in 9 erfgoedprojecten in de provincie Vlaams-Brabant, waaronder kerken in Halle, Lubbeek en Sint-Pieters-Leeuw naast o.a. de brouwerij Timmermans in Dilbeek, het Waterhof in Melkwezer (Linter) en de citadel in Diest, voor een totaalbedrag van meer dan 5,2 miljoen euro.

De Vlaamse overheid zet in op gerichte steun voor erfgoedprojecten die maatschappelijke en economische meerwaarde creëren. Jaarlijks schuift minister Diependaele thema’s naar voor waar nood aan is in het erfgoedveld. Met deze oproepen geef onze minister een positieve impuls aan ons waardevol Vlaams-Brabants erfgoed. Ik ben dan ook zeer tevreden met die steun vanuit Vlaanderen voor onze provincie.’ aldus Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout.

Onder het thema ‘Herbestemming, structurele nevenbestemming en meervoudig gebruik van parochiekerken’ selecteerde de minister het dossier van Sint-Pieters-Leeuw: de herbestemming van de Sint-Laurentiuskerk tot religieus erfgoed depot voor een bedrag van €465.600.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder