VLEZENBEEK: – KLJ Vlezenbeek bouw, een vertakking van de jeugdbeweging in Vlezenbeek die zich al geruime tijd inzet voor de financiering van hun nieuwe lokalen, heeft een uniek bier gebrouwen, genaamd Dikke Bertha. Met Vaderdag in het vooruitzicht, maar ook voor elke bierliefhebber die op zoek is naar een nieuw smakenpalet, wilde de bouwgroep een origineel idee bedenken om extra fondsen te genereren om zo de droom van nieuwe lokalen waar te maken. In samenwerking met lokale brouwer Raymond De Saegher van 4Pajot is deze lekkere blonde tripel tot stand gekomen. 

Dikke Bertha is een blond tripelbier met een alcoholpercentage van iets meer dan 7,5%. Wat dit bier bijzonder maakt, is dat het een sterke lokale connectie heeft. Het wordt gebrouwen met witloofwortel van boer Tuur, in de brouwketels van Vlezenbeekse brouwer Raymond. Bovendien gaat de volledige opbrengst van het bier rechtstreeks naar de bouwplannen van KLJ Vlezenbeek.

Hoewel witloof vaak geassocieerd wordt met bitterheid, zal Dikke Bertha je verrassen met haar zoete smaak. Het is een perfecte combinatie van ambachtelijk vakmanschap en lokale ingrediënten, waardoor het bier een unieke en verfrissende ervaring biedt.

De keuze voor de naam “Dikke Bertha”; roept natuurlijk nostalgie op bij velen die ooit lid waren van een jeugdbeweging. Het is een naam die blijft hangen en tegelijkertijd herinneringen oproept aan de bijzondere tijd die men in de jeugdbeweging heeft doorgebracht. Het doel van de bouwgroep was om een naam te vinden die zowel pakkend als betekenisvol is, en daar zijn ze zeker in geslaagd.

Dikke Bertha wordt slechts in beperkte oplage gebrouwen, dus bierliefhebbers of diegenen die nog op zoek zijn naar origineel cadeau voor Vaderdag, dienen snel te handelen om ervan te genieten. Het is een unieke kans om een smaakvol bier te proeven en tegelijkertijd een lokaal initiatief te steunen.
Dikke Bertha wordt verkocht in een verpakking van drie flesjes van 33cl, voor de prijs van €14.
Aarzel niet en bestel snel jouw pakket via onderstaande link, want op = op!
Er wordt een afhaalmoment voorzien op zaterdag 10 juni 2023 vanaf 9u tot 15u, aan de lokalen van KLJ Vlezenbeek. Levering is niet mogelijk.
Je bestelling plaatsen kan tot en met zondag 4 juni.
Bestel via: https://forms.gle/C3tCNxyv2vRjkfSP7

%d bloggers liken dit: