VLAAMS-BRABANT / VLEZENBEEK: – Bepaal mee het uithangbord van de lokale voedselproductie vanaf 13 mei 2023.
De provincie Vlaams-Brabant organiseert voor de 5de keer een Korte Keten Kop-verkiezing om lokale voedselproducenten te promoten. De 6 laureaten zijn bekend en nemen het in de komende maanden in een stemmingsronde tegen elkaar op.
Onder hen Charlotte Vandendriessche en Hilde De Boeck van zelfoogstboerderij Perkuus uit Vlezenbeek.

Ook het publiek mag meestemmen via: www.bezoekdeboer.be/korteketenkop. De start van de verkiezing valt samen met het begin van de Week van de Korte Keten. Die loopt dit jaar van 13 tot en met 21 mei .

De Korte Keten Kop-verkiezing heeft als doel de korte keten te promoten en lokale voedselproducenten te ondersteunen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Een geldprijs is er niet aan verbonden. Het gaat om een symbolische titel die de korte-keten-producent een jaar lang mag dragen. De laureaten komen uit allerlei sectoren en liggen verspreid over de provincie. Zo zit er dit jaar onder meer een varkensboer bij, een zelfoogstboerderij, een bereidster van ijstaarten en een familiebedrijf dat koolzaadolie produceert.”

Zelfoogstboerderij Perkuus uit Sint-Pieters-Leeuw: www.perkuus.be
Charlotte Vandendriessche en Hilde De Boeck: “We produceren kwaliteitsvolle en gezonde bio-groenten voor Sint-Pieters-Leeuw, Brussel en de rand. Mensen naar het veld brengen en het veld naar de stad. Op die manier creëren we verbinding tussen boerinnen, de landbouwgronden en onze eters.
We werken op een agro-ecologische manier, in harmonie met de natuur en omgeving
Een toekomst boerderij die niet enkel een huidige maar ook toekomstige generatie van voedsel en werk op het veld kan voorzien.
Daarnaast gaan we voor een sterke sociale component waar de mens op het veld centraal staat. Perkuus wil de band met de herkomst van ons voedsel terug aanhalen en mensen de kans geven om te proeven, voelen, werken en leren op het veld. Via zelfoogsters, meewerkdagen, en in samenwerkingen met scholen, sociale organisaties en buurtbewoners.”

Tot en met 31 augustus 2023 kan men stemmen via www.bezoekdeboer.be/korteketenkop

%d bloggers liken dit: