SINT-PIETERS-LEEUW: – In het landhuis de Viron is er een tijdelijke tentoonstellingsruimte beschikbaar voor lokale kunstenaars. De kunstwerken (schilderijen, tekeningen, foto’s) zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en leden van een erkende Leeuwse kunstkring kunnen, individueel of in groep, voor 2 maanden hun werken tentoonstellen. Zo krijgen onze kunstenaars een extra platform om onze inwoners met hun werken te laten kennismaken. De nieuwe bibliotheek is immers een bruisende plaats die een breed en divers publiek aantrekt.” zegt Burgemeester Jan Desmeth, tevens bevoegd voor cultuur en bibliotheek.
De tentoonstellingsruimte wordt gratis ter beschikking gesteld. Bij meerdere aanvragen wordt er een wachtlijst opgesteld. De tentoonsteller mag het landhuis de Viron niet gebruiken als verkooppunt van zijn/haar werken.
Enkele leerlingen van de Leeuwse kunstacademie zullen als eerste hun werken tentoonstellen. Marleen De Kegel, schepen van Kunstonderwijs: “We zijn verheugd dat de leerlingen van de Leeuwse kunstacademie de kans krijgen om hun werken tentoon te stellen. Vorig jaar kregen enkele leerlingen de opdracht om een kunstwerk te maken met ‘het boek als canvas’. Kan het niet passender op deze locatie?”
Deze tentoonstelling sluit naadloos aan bij de andere tentoonstelling van de kunstacademie n.a.v. de ‘Dag van de Academies’ die plaatsvindt in het tweede weekend van februari. Dan stellen alle leerlingen tentoon in de oude bibliotheek aan de Rink.

Meer info: sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/tentoonstellingsruimte

%d bloggers liken dit: