ZUUN: – De gemeente is klaar om het participatietraject voor een volwaardig gemeenteplein in Zuun verder te zetten. Weliswaar met een kleine wijziging in onze vooropgestelde aanpak.


Gemeentebestuur: “In tegenstelling tot wat we eerder aangekondigd hadden, kan er in de 3de fase enkel gestemd worden voor de inrichting van de parking. Deze knoop moet immers eerst doorgehakt worden om jullie in een volgende fase correcte ontwerpvoorstellen voor de inrichting van het plein en de recreatieve zone te kunnen voorleggen. Geen paniek dus, jullie mogen zeker nog mee beslissen over de inrichting van het plein. Deze stemming volgt alleen nog in een bijkomende 4de fase.

Stem nu op jouw voorkeurinrichting van de parking
De huidige 37 parkeerplaatsen tegenover de schoolingang en de kleine parking naast de kerk worden opgeheven ten voordele van de veiligheid voor de kinderen in de directe omgeving van de schoolpoort. De parkeerplaatsen worden verplaatst naar een nieuwe parking achter de kerk. We streven naar een meervoudig gebruik van deze parking (start en einde van de school, evenementen in de parochiezaal en/of kerk, buurtparking voor de omgeving). In deze 3de fase laten we jullie beslissen over de inrichting van de nieuwe parking. Jullie kunnen kiezen uit één van volgende voorstellen:
– maximale parking met 75 parkeerplaatsen;
– parking met 45 verharde parkeerplaatsen en 27 parkeerplaatsen als overflow om te gebruiken op drukke momenten;
– minimale parking met 45 parkeerplaatsen.
Op leeuwdenktmee.be/zuun kan je tot 28 februari 2023 je stem uitbrengen op het voorstel dat jouw voorkeur geniet. Het voorstel met de meeste voorkeurstemmen wordt uitgevoerd. In geval van ex aequo neemt het college van burgemeester en schepenen de beslissing. Op 7 maart 2023 maken we het verkozen ontwerp bekend.

Nadien volgt de 4de en laatste fase waarin men kan stemmen voor de inrichting van het plein en de recreatieve zone.

%d bloggers liken dit: