SINT-PIETERS-LEEUW: – Elk jaar bekroont het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw mensen of verenigingen die door hun werk of verdienste de gemeente op de kaart zetten en dit op Vlaams, cultureel of christelijk vlak. Het Vic Feytons Erediploma dat hierbij wordt toegekend is genoemd naar de vroegere voorzitter van de vereniging die in 1997 overleed.
Dit jaar gaat het erediploma naar kunstenares Rita Cornelis die vooral als aquarelliste nationale en recent ook internationale erkenning krijgt.

In 2015 werd ze nationale laureate van het aquarelsalon in Antwerpen met haar werk ‘Muziektempel’. In 2022 won ze deze eerste prijs opnieuw met haar werk ‘Sluimering’. In oktober 2022 behaalde ze op ruim 250 internationale deelnemers een derde plaats op het 25e European Watercolor Symposium in Bilbao met een originele en eigenzinnige weergave van het Guggenheim Museum. Als kernlid van het Aquarelinstituut België promoot ze mee zowel de kunstvorm als de kansen voor de beoefenaars.
Normaal wordt het erediploma uitgereikt op het Winterpraatcafé van het Davidsfonds, dat in 2022 door corona echter een zomereditie was geworden. Daarom zal de vereniging het erediploma dit jaar in meer beperkte kring overhandigen aan de laureate.
Eerdere winnaars zijn o.a. architect Karel Breda, beeldhouwer Luc Van Ruysevelt, organist Jozef Sluys en cultuurmanager Hugo De Greef.

%d