SINT-PIETERS-LEEUW: – Drinkwaterbedrijf Farys heeft vandaag de drinkwaterleiding die het de voorbije maanden op de Bergensesteenweg aan elkaar heeft gelast ondergronds getrokken.

De voorbije maanden werd een boring gedaan op een diepte van +-20m tussen Groot Bijgaardenstraat en Edward de Baerdemaekerstraat. Vandaag werd dan de 800 meter lange transportleiding voor drinkwater, met een diameter van 90cm, door het boorgat getrokken tegen een snelheid van ongeveer 100 meter per uur.
Als sluitstuk moet rond half december aan beide zijden nog de overkoppeling gebeuren van de nieuwe leiding waarbij de oude buiten dienst zal gesteld worden.
Deze hoofdleiding bevoorraadt Oost-Vlaanderen en deels West-Vlaanderen van drinkwater.

Na de nodige opkuis- en opruimingswerken zal het verkeer tussen de Eugène Ghijsstraat en het Laurierplein vermoedelijk vanaf 7 november terug in beide richtingen over twee rijstroken kunnen rijden. De Groot-Bijgaardenstraat zelf blijft tot midden december afgesloten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: