SINT-PIETERS-LEEUW: – YOUCA vzw organiseert voor de 16de keer de YOUCA Action Day. Meer dan 14.000 jongeren engageren zich om vandaag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze vandaag verdienen, 55 euro, gaat naar een sterk jongerenproject van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador en enkele projecten in België.

In Sint-Pieters-Leeuw werkten de jongeren onder andere mee bij Natuurpunt in het natuurgebied de Oude Zuun en bij de politiezone zennevallei hielpen ze het archief van de oude politiepost Halle over te brengen naar het administratief centrum in Sint-Pieters-Leeuw. Maarten Vandenbosch uit Sint-Pieters-Leeuw uit het zesde middelbaar in het Sint-Godelieve Instituut, heeft vandaag een dagje gewerkt als woordvoerder van Sammy Mahdi, voorzitter van cd&v. 

%d bloggers liken dit: