SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente Sint-Pieters-Leeuw is opnieuw Hartveilig voor een termijn van 2 jaar. het bordje hartveilige gemeente 2022-2024 werd opgehangen in het Wildersportcomplex.
Hartveilige gemeente bestaat niet alleen in het plaatsen van aed- toestellen, ook het aanbieden van opleidingen leren reanimeren en defibrilleren behoren hiertoe. Het plaatselijke Rode Kruis richt deze cursussen gratis in voor iedere belangstellende.

Rode Kruis-Vlaanderen wil met het project Hartveilig enerzijds de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand verhogen en anderzijds de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten.

Zo’n 30 mensen per dag krijgen te maken met een hartstilstand en slechts 5 à 10 procent daarvan overleeft het. Als je echter binnen de 3 à 5 minuten kunt starten met reanimeren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een automatische externe defibrillator (AED), verhoog je de overlevingskans van het slachtoffer tot maar liefst 70 procent!

Sint-Pieters-Leeuw heeft een 10-tal AED toestellen en zo verhoogt de overlevingskans van slachtoffers alsook de eerstehulpcapaciteit van de bevolking. Op die manier wordt onze gemeente een veiligere plek voor iedereen.

Wil jij ook weten hoe je aan reanimatie moet doen? Rode Kruis afdeling Sint-Pieters-Leeuw organiseert dit najaar enkele avondopleidingen ‘Reanimeren en defibrilleren Hartveilig’.
Meer info: www.rodekruis.be/afdeling/sint-pieters-leeuw

Deze slideshow vereist JavaScript.

Marleen De Kegel, schepen van volksgezondheid: “We zijn fier dat we als gemeente opnieuw de titel van ‘ hartveilige gemeente ‘ mogen dragen. Naast de investering van het gemeentebestuur in AED toestellen is ook de inzet en de vorming van vrijwilligers van levensbelang. Een dikke pluim voor de Rode Kruisafdeling van Sint-Pieters-Leeuw op wiens medewerking wij altijd kunnen rekenen.”

%d bloggers liken dit: