VLEZENBEEK: – In 2021 vond de eerste succesvolle editie plaats van Lampúr in Park Groenenberg. Meer dan 10 000 bezoekers zakten af naar dit unieke spektakel op de grens van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.
De voorbereidingen voor de volgende editie liepen al een tijdje, maar de organisatie besliste enige tijd geleden om de tweede editie te verschuiven naar 2023.
De organisatie wenst te benadrukken dat het geen banden heeft of deel uitmaakt van de huidige buitenlandse organisatie “Harry Potter: A Forbidden Forest Experience”, die dit najaar zal plaatsvinden in Park Groenenberg.

Bart Fagard, de initiatiefnemer van Lampúr legt uit: “De editie van 2021 was zeer succesvol, waardoor de verwachtingen voor de volgende editie hooggespannen zijn. Het is ook dàt wat we willen leveren, een spektakel dat verbaast. Een sprookjesachtig verlicht park, een lokaal geïnspireerde verhaallijn met mensen uit de regio, mooie decors en kostuums, … Het plaatje moet kloppen. Door de recente prijsstijgingen in de evenementensector, als gevolg van de huidige enorme drukte enerzijds en de schaarste van materiaal en crew anderzijds, werden we geconfronteerd met een budget onder druk. Dan heb je twee mogelijkheden:
1. De ticketprijzen verhogen, wat we niet willen doen. Het moet betaalbaar blijven voor het hele gezin
2. Besparingen doorvoeren, maar dit zou je voelen in de kwaliteit van uitvoering en is dus geen optie
Beiden zijn niet wat we willen, daarom verschuiven we naar 2023. De rust zal tegen dan weergekeerd zijn in de eventsector en bovendien gaan we enkele wijzigingen doorvoeren in onze organisatiestructuur. Andy Van Cauwenbergh heeft zich teruggetrokken uit de organisatie om zich te focussen op zijn andere professionele activiteiten. Hij zal vervangen worden door Sarah Van Hassel, die vorig jaar reeds deel uitmaakte van de cast en crew, wat een enorme meerwaarde betekent voor de organisatie. Er zijn ook lopende gesprekken met een nieuwe partner om mee te investeren in het project, maar 2022 kwam sowieso te vroeg voor hen.”

In 2023 blijft het de ambitie om Lampúr te laten doorgaan in Park Groenenberg.
Bart Fagard: “ Hier ligt onze roots en het verhaal is gebaseerd op personen uit de regio. Voor de volgende editie bouwen we verder op het verhaal dat we brachten in de eerste editie. Bovendien hebben we ondertussen een prachtige community opgebouwd met zeer geëngageerde mensen in onze cast & crew. Het zou jammer zijn dit te moeten achterlaten. Maar het zijn gesprekken die we nog moeten voeren met Agentschap Natuur en Bos, en de gemeenten Lennik en Sint-Pieters-Leeuw. Indien zij opnieuw hun fiat geven, zal Lampúr in 2023 opnieuw plaatsvinden op de unieke plek waar twee prachtige parken en kastelen, elk met hun eigen geschiedenis en verhaal, vlak tegenover elkaar liggen.

De organisatie achter Lampúr wenst te benadrukken dat het geen deel uitmaakt van het ‘Harry Potter’-project, wat recent werd aangekondigd in Park Groenenberg. Er zijn geen banden tussen beide organisaties.

%d bloggers liken dit: