SINT-PIETERS-LEEUW: – Rode Kruis afdeling Sint-Pieters-Leeuw organiseert ook dit najaar enkele avond-opleidingen ‘Reanimeren en defibrilleren Hartveilig’.
In deze themales leren de deelnemers reanimeren. Wanneer ze dat onder de knie hebben, leren ze defibrilleren: ze gebruiken een automatische externe defibrillator (AED). De totale duur van de opleiding bedraagt drie uur.

Wist je dat elke dag bijna 30 mensen een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis en slechts 7 % dit overleeft? Maar er is ook goed nieuws, want wanneer een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 5 minuten wordt gereanimeerd en een stroomstoot krijgt toegediend met een AED-toestel, stijgt de overlevingskans met 50 tot zelfs70 %.
Om de overlevingskans van slachtoffers met een hartstilstand te verhogen en ervoor te zorgen dat meer Leeuwenaren eerste hulp kunnen bieden, start de lokale afdeling van het Rode Kruis in samenwerking met de gemeente terug met de opleidingen ‘Reanimeren en defibrilleren’.

Wanneer: op woensdagen: 12 oktober, 23 november en 7 december 2022 en op 18 januari, 15 februari, 29 maart, 26 april, 24 mei en 21 juni 2023 steeds om 19 uur
Inschrijven via https://act.rodekruis.be
Contactpersoon: Vanderstraeten Leo – 0470 213 515
Waar: Site Brabantpoort, Pepingensesteenweg 250.02.

%d bloggers liken dit: