REGIO: – De Gordel lokte dit jaar opnieuw tienduizenden mensen naar de Vlaamse Rand. Onder een stralende zon wandelden en fietsten zo’n 8.700 geregistreerde deelnemers langsheen de Vlaamse Rand. Vele anderen genoten van optredens en kinderanimatie in de Plantentuin van Meise en Provinciedomein Huizingen.  Verschillende fietstochten doorkruisten ook Sint-Pieters-Leeuw.

 

Net zoals tijdens de voorbije twee corona-edities, wordt ook dit jaar voor elke geregistreerde deelnemer een Gordelboom geplant. Dankzij deze Gordeleditie zullen er dus zo’n tienduizend bomen of struiken aangeplant worden in en rond de Vlaamse Rand.
Vlaams minister Ben Weyts: “Dit is geen event zoals dertien in een dozijn. De Gordel geeft ook een boodschap mee ter versterking van het Vlaamse en groene karakter van onze Vlaamse Rand. De Gordelbomen symboliseren onze offensieve aanpak voor een groenere Vlaamse Rand”, besluit Vlaams minister Ben Weyts.

%d bloggers liken dit: