VLAAMS-BRABANT: – Vandersmissen – Crispel Groenten & Fruit uit Pepingen, die elke vrijdag op de markt aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw staan, is de winnaar van de Korte Keten Kop-verkiezing Vlaams-Brabant 2022.

Met de Korte Keten Kop-verkiezing zet de provincie Vlaams-Brabant bedrijven, die actief zijn binnen de korte keten, in de kijker.
Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Met de verkiezing willen we laten zien dat Korte Keten in ons provincie leeft. Overal wonen fantastische streek- en hoeveproducenten die het ontdekken waard zijn. Dankzij de verkiezing zetten we er elk jaar een aantal in de kijker.

Het familiebedrijf staat voor vers grondwitloof, verse aardbeien, wortelen, boontjes en bloemkolen.
We zijn heel fier dat we verkozen werden tot Korte Keten Kop 2022,” klinkt het bij de familie Vandersmissen-Crispel. “Het geeft een fantastisch gevoel om te weten dat zoveel mensen achter ons familie verhaal staan en ons steunen. Met deze titel hebben we nog meer goesting gekregen om verder te doen met wat we vandaag al doen: met veel liefde en passie groenten telen om onze klanten de allerbeste kwaliteit te geven.”
Rudi Vandersmissen en Louisa Crispel stampten zo’n 35 jaar geleden het familiebedrijf uit de grond. Ondertussen stapten zonen Steven en Matthias mee in de zaak.
Onze grote troef is mond-aan-mondreclame”, zegt Louisa. “We zijn altijd eerlijk. Als de kwaliteit van de bloemkolen niet honderd procent is, zeggen we dat ook. Je kan één keer iets miskopen, misschien twee keer maar nooit drie keer. Dat is onze gouden raad. We verkopen nooit iets waar we zelf niet mee willen thuiskomen.”
Zoon Steven focust zich op de teelt van hun hoofdproduct vollegrondwitloof. ​
​“Daar zijn we echt superfier op”, klinkt het. “Het hele proces doen we zelf: van het zaaien van het zaadje op het veld tot het oogsten van de krop.”
Zijn broer Matthias richt zich vooral op de markten. Wekelijks staat de familie op vijf markten. ​
​“In al die jaren hebben we nooit een afspraak gemist”, weet hij. “Slecht weer of niet: we trekken er naartoe.

%d bloggers liken dit: