VLEZENBEEK: – Pralinemaker Neuhaus is vandaag uit voorzorg stilgelegd, omdat ze mogelijk besmette chocolade gekregen hebben van de chocoladefabriek Barry Callebaut.

In de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze, bij Lebbeke, is begin deze week salmonella ontdekt in een productielot. Alle chocoladeproducten die na zaterdag 25 juni geproduceerd zijn, werden geblokkeerd. Er zou niets bij de consument terechtgekomen zijn.
Barry Callebaut levert ook chocolade aan andere fabrieken, zoals die van pralinemaker Neuhaus op de Postweg in Vlezenbeek. Ook daar is de productie nu uit voorzorg stilgelegd.

CEO Ignace Van Doorselaere van Neuhaus: “Formeel zijn wij nog niet op de hoogte dat wij zouden getroffen zijn, maar dat kan. Daarom hebben wij voorzorgsmaatregelen getroffen.  Er zijn zeker geen, mogelijke, besmette producten van Neuhaus tot bij de consument geraakt daar de mogelijke contaminatie bij Callebaut drie dagen oud is . Alles wat de laatste drie dagen geproduceerd is houden wij apart en tot we meer weten liggen de productielijnen stil.
Pas wanneer Barry Callebaut uitsluitsel kan geven of er al dan niet besmette chocolade werd geleverd aan Neuhaus, kan beslist worden om de lijnen te herstarten, dan wel om de grote schoonmaak te beginnen. Zolang we niets horen, liggen de lijnen stil. Veiligheid boven alles!”

Persbericht 30/06/22 FAVV: – Salmonella-besmetting bij Barry Callebaut in Wieze

%d bloggers liken dit: