SINT-PIETERS-LEEUW: – De Pastorijstraat en de Joseph Depauwstraat zijn terug open voor het verkeer na het aanbrengen van fietssuggestiestroken op het wegdek.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De gemeenteraad van donderdag 28 april 2022 keurde het aanvullend verkeersreglement Joseph Depauwstraat goed. Het betreft het opheffen van het dubbelrichtingsfietspad en aanbrengen van fietssuggestiestroken.
Het dubbelrichtingsfietspad op de J. Depauwstraat voldeed niet aan de inrichtingseisen van het fietsvademecum. Fietsers kwamen ter hoogte van zijstraten en in- en uitritten uit een onverwachte richting, wat gevaarlijke situaties opleverde. Hetzelfde geldt voor het tweemaal dwarsen van de rijbaan op de fietsoversteekplaatsen. Op de Pastorijstraat ontbrak het na het verlaten van het aanliggend fietspad aan een duidelijke plaats en zichtbaarheid van de fietser op de rijbaan. Met de fietssugestiestroken komt hier een einde aan.
Deze fietssuggestiestroken werden niet doorgetrokken op Rink omwille van het erfgoedstatuut.
• Het voormalige dubbelrichtingsfietspad in de Joseph Depauwstraat wordt ingericht als voetpad.

%d bloggers liken dit: