SINT-PIETERS-LEEUW: – Na twee jaar coronapandemie mag het opnieuw, Leeuw Rinkt op zaterdag 18 juni 2022. De Leeuwse zomer wordt op gang getrokken met een gezellige avondmarkt, lonkende terrasjes terwijl CC Coloma op vijf podia zorgt voor zomerse muziek en dans.
aankondiging Leeuw Rinkt op 18 juni 2022 in Sint-Pieters-Leeuw
Het wordt vanaf 17 uur een gezellige avond in het verkeersvrije centrum. Pastorijstraat vanaf ingang gemeentehuis tot Rink en op het domein van Landhuis De Vriron.
Er zullen niet minder dan vijf podia zijn: Rink Jules Sermonstraat – oude bibliotheek – kunstacademie – Pastorijstraat – De Viron.

Marleen De Kegel, Schepen van Markten en feestelijkheden: ” Trouw op post aan het podia op de Rink zijn de fanfare en de lokale dansers van Dance O’ MAnia, Riverboots, L&A Dance Company en de Leeuwse Turnkring. Wil je helemaal uit je dak gaan? Zing mee met Vlaanderen Zingt de populaire liedjes die tot ieders collectieve geheugen behoort en dei bij de vorige editie een groot succes waren.
Van 17 tot 22u30 kan je terecht bij de marktkramers, streekproducenten en Leeuwse verenigingen die gegroepeerd staan aan de Pastorijstraat en Rink.

Directeur kunstacademie, Patrick Huybrechts: “In de kunstacademie is er de jaarlijkse tentoonstelling van de kinderateliers. Zo’n 200 leerlingen nemen hieraan deel. Het is een breed scala van allerlei soorten ateliers en ook van alle wijkwerkingen. Op het podia zal ook de jaarlijkse proclamatie plaats vinden.
De Kunstkring Open atelier organiseert voor de eerste keer een dessertenbuffet op de parking van de kunstacademie. Terwijl je er ook kan genieten van enkele Jazz optredens. ”

NIEUW: – extra podium in voortuin Landhuis De Viron
Het weekend van Leeuw Rinkt opent ook het vernieuwde Landhuis De Viron waar de bibliotheek vanaf dan toegankelijk is. Om dit extra in de verf te zetten voorziet de gemeente ook een podium in de voortuin van het Landhuis.
Cultuurfunctionaris Lien Appaert: “Op het podiumn, aan De Viron, komt het kwartet van NEVA hun kunnen tonen waarmee ze de laatste Zennetoer hebben gewonnen.Door hun mix van alternatieve pop en elektronica betoveren ze elk publiek.
Je moet er ook zijn voor één van de best bewaarde geheimen van de Brusselse muziekscene: Daniel Dzidzonu. De Togolese trompetist beweegt zich moeiteloos tussen afro beat, jazz, soul, funk en West-Afrikaanse invloeden.”

Leeuw Mondiaal op Leeuw Rinkt
Aan de stand:  – Uitleg over de duurzame ontwikkelingsdoelen
– Verkoop van ambachtelijke producten uit Kenia, Guineé, India en Congo.
– Een heuse bar met biobieren uit Sint-Pieters-Leeuw, Pajottenlander fruitsap en oxfam frisdranken.
– Fingerfoods (oliebollen en bakbananen) en restauratie (West-afrikaanse keuken)
De opbrengst van de activiteiten gaat naar de respectievelijke projecten die gesteund worden door de leden van Leeuw Mondiaal.

%d bloggers liken dit: