RUISBROEK: – De kleuterspeelplaats van gemeentelijke basisschool Wegwijzer is aan vernieuwing toe. De huidige verharding moet vervangen worden. Voor de heraanleg wordt er gedeeltelijk onthard en gekozen voor water passerende verharding. Daarbij werd naar een goed evenwicht gezocht tussen de verharding en het onthard gedeelte zodat kinderen ook tijdens slecht weer nog voldoende ruimte hebben om buiten te spelen.

Bij de inrichting van de speelplaats wordt vooral aandacht besteed aan vergroening van de speelplaats, het aanbrengen van natuurlijke speelelementen en voldoende schaduw.

An Speeckaert, schepen van Onderwijs: ”Op deze manier willen we de nieuwe speelplaats mee implementeren in onze visie over speelterreinen. Natuurlijke speelelementen zijn onderhoudsvriendelijk, maar bieden toch de nodige uitdaging voor de kinderen. Door in te zetten op vergroening, door de aanplant van bomen en het aanleggen van een graszone, willen we niet enkel de nodige schaduw voorzien om oververhitting te voorkomen, maar we zorgen er ook voor dat kinderen zich in de natuur wanen ook al zijn ze in het centrum van Ruisbroek.”

Bart Keymolen, schepen van Waterbeheersing en Groen: “In dit ontwerp zetten we volop in op voldoende groen en waterdoorlatende materialen. Neerslag zal maximaal kunnen infiltreren zonder dat de kinderen in plassen of modder hoeven te spelen. Bij zomerse temperaturen zal, waar voordien de speelplaats een veel te warme plek was, nu een oase van koelte en groen zijn.”

%d bloggers liken dit: