SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze ochtend kregen de politie en brandweer verschillende oproepen in verband met gasgeur in de regio Brukom, Lot en tot zelfs Negenmanneke. De hulpdiensten gingen op zoek naar de oorzaak. Het ging om een oververhitte tank van het bedrijf Unil Lubricants.

Brandweerzone Vlaams-Brabant West: “Deze ochtend rukten onze teams uit voor een geurhinder in de regio Brukom (Sint-Pieters-Leeuw). De geur verspreidde zich eveneens richting Lot.
Het probleem kwam van een oververhitte tank met oliën in een bedrijf op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. Doordat de wind van richting veranderde, is de geur momenteel sterker waarneembaar in het centrum van Lot, waardoor we opnieuw opgeroepen werden door ongeruste buurtbewoners.
De geur is hinderlijk, maar echter niet schadelijk voor de gezondheid en kan nog een paar uur duren omdat het afkoelen van de tank vrij lang duurt.
Ondervind je hier last van, sluit dan ramen, deuren en schakel ventilatie uit.

%d bloggers liken dit: