SINT-PIETERS-LEEUW: – Het KMI voorspelt voor vrijdag 18 februari 2022 hevig stormweer door de storm Eunice. Eunice zal zich laten voelen met sterke windstoten die kunnen oplopen tot 100 à 120 km/u (of lokaal zelfs meer).

• De kust, West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen krijgen code oranje tussen 14 en 20u.
Aan de kust wijzen sommige modellen op windstoten van meer dan 130 km/u. Het is meer dan 20 jaar geleden dat zo’n sterke windstoten geregistreerd werden.

• Vlaams-Brabant code geel.

• In Sint-Pieters-Leeuw wordt vrijdagochtend het grootste deel van het Colomapark afgesloten en dit tot zaterdagmiddag.
De toegangswegen in het park worden afgesloten, uitgezonderd de toegang via de Sint-Sebastiaansstraat. Door het minder aantal bomen langs deze weg, is deze toegang de meest veilige voor bezoekers en personeelsleden van het Colomakasteel en De Koetsier.

%d bloggers liken dit: