SINT-PIETERS-LEEUW: – Op dinsdagavond 7 december kregen de medewerkers van de gemeentelijke basisscholen en kinderdagverblijven een versnelde boosterprik.
De lokale overheid deed voor deze actie beroep op haar bedrijfsgeneeskundige dienst Mensura. De arts van Mensura, bijgestaan door een vrijwillige verpleegster, prikte dinsdag van 16 tot 18 uur de medewerkers in een lokaal van WZC Zilverlinde.

Jan Desmeth, burgemeester: “Deze actie werd vorige week voorbereid. We informeerden de vrije en GO-basisscholen en deden een warme oproep om als werkgever hetzelfde te doen. Zij onderzoeken de mogelijkheden. De vaccins worden geleverd vanuit onze eerstelijnszone Zennevallei. Hiermee willen we een extra bescherming bieden aan deze groep medewerkers, die de hele dag werken met – uiteraard – nog niet gevaccineerde kinderen. Na de oproep van Minister Weyts om voorrang te geven aan het onderwijs en de kinderdagverblijven, de oproep van Ministers Somers en Beke dat vaccins zeker geleverd zullen worden als men lokaal kan versnellen en de oproep van Minister Vandenbroucke om dit via de bedrijfsgeneeskundige diensten te doen, hebben we dus een oplossing uitgewerkt die de drie oproepen combineert.”

Wat met GDPR-wetgeving?
Het gemeentebestuur gaf, als werkgever, alle medewerkers uit het basisonderwijs en de kinderdagverblijven de kans een boosterprik te krijgen voor zover ze voldeden aan de voorwaarden van de intervallen van 2/4/6-maanden. Zij begaven zich naar de ruimte, die bewust niet in de school of op het gemeentehuis werd georganiseerd. Er werd gekozen om dit in een apart lokaal van woonzorgcentrum Zilverlinde te doen. Bij aankomst toonden zij hun Covid Safe Ticket zodat de arts kon zien welk vaccin ze gekregen hebben en wanneer ze de laatste prik ontvingen. Zo kon de arts op een efficiënte manier controleren of ze in aanmerking kwamen, zonder dat de werkgever over de medische informatie van haar personeel beschikte.

Jan Desmeth: “Op deze manier blijft de reeds verhoogde capaciteit van het vaccinatiecentrum De Bres in Halle ongewijzigd en kunnen we op die locatie de hele bevolking verder versneld prikken. Deze actie zorgt voor een parallelle mogelijkheid die het geheel extra versnelt. Tenslotte dragen we bij in het maximaal openhouden van de scholen en de kinderdagverblijven na de kerstvakantie.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder