SINT-PIETERS-LEEUW: – De Kringwinkel ViTeS opent vrijdag 22 oktober een nieuwe HUB aan de Bergensesteenweg 704 A in Sint-Pieters-Leeuw. Veel werk, te weinig handen.

De Kringwinkel is op de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsinitiatief. “Wij geven een job, opleiding en een toekomstperspectief aan mensen die, om uiteenlopende redenen, minder kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt” zegt Luc Daelemans, directeur Kringwinkels ViTeS.

De Kringwinkel is meer dan een winkel. Er zit een hele operationele werking achter. Goederen worden ingezameld, in verschillende ateliers winkelklaar gemaakt om uiteindelijk verkocht te worden in De Kringwinkel. Dit betekent verschillende jobs (chauffeurs, bijrijders, sorteerders, winkelpersoneel, begeleiders, administratieve krachten,…) met veel opleidingsmogelijkheden. Bij ViTeS zijn er momenteel een aantal openstaande vacatures. Zowel vacatures voor maatwerkmedewerkers als voor begeleidend personeel. Met de nieuwe site in Sint-Pieters-Leeuw kan de tewerkstelling er verdubbelen. Momenteel werken er 25 mensen voor De Kringwinkel in Sint-Pieters-Leeuw, op termijn kunnen dit er 55 worden. De zoektocht naar nieuwe werknemers verloopt moeizaam ondanks de samenwerking met de tewerkstellingspartners.

De krapte op de arbeidsmarkt speelt ons parten” zegt Lieven Van der Stock, directeur van ViTeS. Daarbij komt dat het maatwerkdecreet ook aanleiding geeft tot een verschuiving binnen de doelgroep. Bepaalde profielen die nodig zijn om een Kringwinkelactiviteit uit te oefenen vinden nog moeilijk hun weg naar De Kringwinkel. “In de regio Sint-Pieters-Leeuw hopen wij alvast om met de hulp van onze partners OCMW ’s, GTB, VDAB, Actiris,.. verschillende nieuwe medewerkers aan te trekken om zo bijkomende lokale tewerkstelling te realiseren. Het nieuwe gebouw dat wij openen in Sint-Pieters-Leeuw is alvast op alle gebied een optimale werk- en leerplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt” sluit Van der Stock af.
Meer info: www.dekringwinkel.be

%d bloggers liken dit: