SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente Sint-Pieters-Leeuw blijft inzetten op een duurzaam wagenpark. Sinds 2019 worden enkel nog elektrische personenwagens aangekocht. Nu wordt ook de oude (diesel-)schoolbus vervangen door een CNG bus.

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit en Verkeer: “De huidige schoolbus is 10 jaar oud en aan vervanging toe. De ideale gelegenheid om ook hier te kiezen voor een oplossing met een lagere CO2 uitstoot. De nieuwe bus is ook veel groter! Hierdoor kunnen we in de toekomst 2 klassen tegelijk vervoeren, waardoor een aantal ritten worden uitgespaard!”

De meerprijs van een CNG bus wordt terugverdiend door de goedkopere brandstof.

Brahim Harfaoui, schepen van Leefmilieu: “De grote troef van een CNG-bus is de lagere CO2 uitstoot en het effect op de luchtkwaliteit. Een CNG-bus is veel duurzamer dan een bus die rijdt op diesel of benzine. Een volledig elektrische bus zal ongetwijfeld klaar zijn voor een volgende vervanging!

%d bloggers liken dit: