NEGENMANNEKE: – Soroptimist Beersel-Zennevallei heeft vzw BAOBAB uit Sint Pieters Leeuw 80 koeltassen en 50 boodschappenwagens geschonken voor kansarme gezinnen.

BAOBAB heeft als doel lokale kansarme gezinnen te helpen om rond te komen door gratis voedsel te bedelen, en tevens ook voedselverspilling tegen te gaan.
BAOBAB kan hiervoor rekenen op de steun van Makro (Sint-Pieters-Leeuw), Solucious (Lot), Schietse (Groot-Bijgaarden), ALDI (Sint-Pieters-Leeuw), Olympia (Herfelingen), Delhaize (Halle), Charity Delhaize (Zellik), Drankencentrale Schoentjes (Sint-Pieters-Leeuw), Hugo wafels (Tubeke), Danone (Rotselaar) en Bio Jasper (Sint-Pieters-Leeuw). De voedselophalingen bij deze bedrijven gebeurt ook door BAOBAB.

BAOBAB is een privé-initiatief en hangt dus volledig af van giften.
Het was dan ook op vraag van Vera Breynaert, Guy Van Ruysevelt en Michel Van Hooren, de oprichters van deze organisatie, of Soroptimist Beersel-Zennevallei een financieel handje kon toesteken om de gezinnen op een comfortabele manier hun voedselpakken naar huis te laten nemen”, zegt Christel Hanssens, voorzitter van de serviceclub.

Wekelijks komen 80 gezinnen uit Sint-Pieters-Leeuw hun voedselpakket ophalen. De bedeling vindt iedere dinsdag plaats in het dienstencentrum Negenhof in Sint-Pieters-Leeuw, een ruimte die BAOBAB ter beschikking krijgt van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. De lijst van de gezinnen wordt bezorgd door het OCMW.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Soroptimist International
Soroptimist International is een wereldomvattende organisatie voor vrouwen, die actief zijn hetzij in de beroepswereld, hetzij in een verantwoordelijkheidsfunctie in een dienstensector betrokken bij de bevordering van de rechten van de mens en de status van de vrouw.
De doelstellingen van Soroptimist International zijn identiek over gans de wereld en kunnen in vier punten worden samengevat:
Het handhaven van een hoge beroepsmoraal.
Het nastreven van de toepassing van de rechten van de mens en bijzondere aandacht voor de verbetering van de status van de vrouw.
Het bevorderen van een geest van vriendschap tussen alle Soroptimisten.
Het bijdragen tot internationale verstandhouding en vriendschap.

%d bloggers liken dit: