SINT-PIETERS-LEEUW: – De Vlaamse waterweg maakte gedurende de maand mei een video over de vorderingen op de werf van de Drie Fonteinenbrug die komt aan het Kanaal naar Charlerloi tussen Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos.

Het betreft de bouw van van de stalen boogbrug en plaatsing betonnen liggers van de nieuwe Drie Fonteinenbrug .

In augustus 2018 werd in Sint-Pieters-Leeuw het startschot gegeven voor de bouw van deze nieuwe brug die de verkeersdruk in de regio ontlast en zorgt voor een betere ontsluiting en verkeersveiligheid in en rond Sint-Pieters-Leeuw. De nieuwe Drie Fonteinenbrug geeft het vrachtverkeer een alternatieve route via de ring rond Brussel en via de rechteroever van het kanaal. Tegelijkertijd zorgt de combinatie met een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad voor een goede aansluiting op de nieuwe fietssnelweg en andere fietspaden. Zo ontstaat een comfortabel en veilig fietstraject.

Zie ook ons artikel van: 31/08/2018 – 1ste spadesteek bij start bouw Drie Fonteinenbrug

1 comment

  1. Súper goed nieuws voor het einde van de doorgang van de vrachtwagens in de groot Bijgaarden straat en de bergensensteenweg.
    Ik kan de vorderingen van de brug zien terwijl ik langs het kanaal fiets en ik kan niet wachten om het einde te zien
    Wanneer moet het gebeuren?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: