2021-05-09-HooverphonicBELGIË / SINT-PIETERS-LEEUW: – Het is dit jaar 35 jaar geleden dat Sandra Kim het Eurovisiesongfestival voor België won. Vanavond mag Hooverphonic ons land vertegenwoordigen in de eerste halve finale van het  65ste Eurovisiesongfestival in de Rotterdamse Ahoy. Doel eindigen bij de eerste 10 want zo krijgen ze een plaatsje in de finale van zaterdag.

Zangeres Geike Arnaert, uit Sint-Pieters-Leeuw, imiteerde als kind zowel Sandra Kim als Liliane Saint-Pierre en raakte gefascineerd door het Songfestival. Ze gelooft dat het festival het zaadje heeft geplant waardoor ze zangeres is geworden.

Maandagnamiddag had de derde podium repetitie van het nummer ‘The Wrong Place’ plaats. Het lijkt erop dat ze helemaal klaar zijn voor de halve finale. ’s Avonds trad Hooverphonic nogmaals op in de generale repetitie waarbij de professionele jury al hun punten bepalen.
Volgens de bookmakers maakt het trio Alex Callier, Geike Arnaert en ‎Raymond Geerts  niet veel kans maar de vakjury en publiek hebben natuurlijk het laatste woord.  Vannavond laat weten we of Hooverphonic doorgaat naar de finale van zaterdagavond.

Alex Callier: “Mijn buikgevoel zegt dat we doorgaan, maar je weet nooit. We gaan rustig blijven en ons amuseren. Het nummer is er, Geike staat er,… Meer dan dit hadden we niet kunnen doen .

%d bloggers liken dit: