SINT-PIETERS-LEEUW: – 36 van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen, waaronder de Bres in Halle zullen gebruik maken van de QVAX-reservelijst. Op die lijst kan iedereen zich sinds vorige week inschrijven om een vaccin te krijgen dat op het einde van de dag overblijft in een vaccinatiecentrum. Dit om zo weinig mogelijk vaccins verloren te laten gaan.

Inschrijven op de reservelijst van  vaccinatiecentrum De Bres
Het vaccinatiecentrum vaccineert eerst mensen die een uitnodiging tot vaccinatie gekregen hebben. Maar soms komen mensen niet opdagen voor hun afspraak en heeft het vaccinatiecentrum een paar dosissen op overschot. Dan doet het vaccinatiecentrum een beroep op een reservelijst.
Vanaf vandaag, 12 april, kunnen vaccinatiecentra ook gebruik maken van QVax en kan je je online inschrijven op de reservelijst.

Via QVax kan je je online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie in het centrum in je buurt. Je kan er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen.

Als een vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zal het centrum via de elektronische reservelijst van QVax automatisch de mensen met hoogste prioriteit (bijvoorbeeld de oudsten) kunnen oproepen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn.

Je krijgt dan een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren, meteen online te bevestigen dat je de vrijgekomen plaats inneemt en je naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Inschrijven via: www.qvax.be/region/#nl

Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum
Krijg je een sms en/of-email? Dan heb je 30 minuten de tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen.

%d bloggers liken dit: