coronacrisis_errerahuisVLAANDEREN: – De Vlaamse regering voert vanaf 1 november opnieuw een algemeen compensatiesysteem voor de kinderopvang. Ouders van kinderen die afwezig blijven, hoeven alvast tot en met 1 december niet te betalen voor die dagen. Ze verliezen ook geen respijtdagen. De opvang wordt vergoed door de overheid.

Als de pandemie weer relatief onder controle raakt, wordt opnieuw overgeschakeld op een selectief compensatiemechanisme. Dat voorziet compensatie als sluiting of gedeeltelijke sluiting noodzakelijk is omwille van quarantaine of besmetting van het personeel. Het kan ook als een burgemeester beslist dat tijdelijk niet meer alle kinderen welkom zijn. Alvast tot en met maart zal een van de twee compensatiesystemen van kracht blijven.

Wouter Beke: “We willen de kinderopvang zoveel mogelijk open houden voor iedereen. Zo kunnen ouders blijven (tele-)werken! Daarom besliste de vlaamse Regering om te voorzien in compensaties voor kinderdagverblijven, onthaalouders en buitenschoolse opvang voor weggevallen opvangprestaties.
Alvast in november moet je niet betalen voor afwezigheid in de opvang. De opvang mag geen respijtdagen afhouden, maar de korf respijtdagen maandelijks wel met 1/12de verminderen.”

%d bloggers liken dit: