coronacrisis_martelarenpleinVLAANDEREN: – De Vlaamse regering roept opnieuw de civiele noodtoestand voor de volksgezondheid uit. Dat meldt Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir. Dat betekent dat er zonder vergunning extra gezondheidsinfrastructuur kan worden gebouwd, net als in het voorjaar.

De cijfers en genomen maatregelen tonen aan dat de huidige heropleving van het virus een zeer zware impact heeft op de bestaande gezondheidsinfrastructuur, meldt Demir. “De capaciteit van zowel ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen als laboratoria staat onder grote druk en de vraag naar extra faciliteiten dreigt te escaleren. Het is daarnaast essentieel dat er mogelijkheden worden gecreëerd voor extra faciliteiten voor een snelle productie van geneesmiddelen, vaccins en onmisbaar medisch materiaal.
Om ruimte te creëren, kan gebruik worden gemaakt van leegstaande gebouwen, maar ook van bijvoorbeeld tenten of mobiele units.

%d bloggers liken dit: